CLIMACODE
 
 

Възобновяеми Енергийни Източници /ВЕИ/ и Енергийна Ефективност /ЕЕ/

6-ти Международен конгрес и изложба за Югоизточна Европа

EE forumЗа 6-ти пореден път София ще бъде домакин на водещия за Югоизточна Европа Конгрес и изложба за възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност, които ще се проведат в периода 14-16 април в Интер Експо Център, София.

Форумът за ВЕИ и ЕЕ е място за среща между представителите на бизнеса, институциите, международни и регионални организации, научни институти и медии. Страната ни разполага с ценен ресурс от възобновяеми източници – слънчево греене, вода, геотермални извори, биомаса и отпадъци, което обуславя засиления интерес на инвеститорите в тази област. Очаква се да присъстват над 500 участници в конгреса от всички сектори на икономиката – енергетика, строителство, транспорт, туризъм, селско стопанство, услуги и др.

Организаторите от Виа Експо са подготвили отново интересна програма. Участие ще вземат водещи специалисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Великобритания, Италия, Турция, Чехия, Холандия, Швеция и др. За първи път е включен панелът „Инвестиции в ЕЕ И ВЕИ“, в който участниците ще обсъдят въпросите, свързани с финансиране на проекти, привличане на капитали, създаването на публично-частни партньорства. Друг нов акцент е „Eнергийна независимост на общините“ , като ще бъдат представени няколко «зелени» градове в Швеция, Германия, Англия и Австрия. Паралелно на конгреса ще се проведат и редица презентации на европейски проекти, към които представителите на бизнеса, общините и НПО проявятат значителен интерес.

Другите застъпени теми са eнегрийната ефективност; електро – и хибридни превозни средства – електрически велосипеди, хибриди, алтернативни горива, системи за съхранение на енергия; електричество от ВЕИ; отоплителни и охлаждащи системи на база ВЕИ.

Изложбата ще бъде разположена в двете нови зали на Интер Експо Център, София. Германия по традиция е стратегически партньор на събитито. Сред световноизвестните компании, които ще участват във форума, са: Вестас, Дженерал Електрик, Сименс, Глобал Уинд Пауър, RWE, както и Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и др.

Етикети: , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар